Over

Ik was als kind al bezig met websites (Frontpage) en eigenlijk is die interesse nooit weggeweest. Persoonlijk ben ik zeer geïnteresseerd in eigenlijk alles wat tussen concept en techniek valt, mede door mij studies. Om een beetje een beter beeld te krijgen van mijn kennisgebieden, zal ik eerst vertellen welke dingen ik zoal gedaan heb sinds het moment dat ik met dit vakgebied in aanraking ben gekomen.

Ik ben tijdens mijn studie (Communication & Multimedia Design) part-time gaan werken bij een klein internetbureau, waar ik al snel kennismaakte met Front-end Development, WordPress en Magento. Mede door mijn studie en eigen interesse liep ik al snel tegen de frustratie aan dat niet bij elke website die ik daar ontwikkelde rekening was gehouden met de gebruiksvriendelijkheid ervan. Er werden veel keuzes gemaakt op basis van techniek of puur op design.

Hier wilde ik wat aan doen!

Na vele irritaties van onze designer en andere developers, viel het kwartje wel in de loop der tijd. Dat heeft ertoe geleid dat ik me voortaan veel meer bezig hield met het maken van wireframes, samen met de designer zijn designs nalopen op interacties en usability en hoe we daar het beste uit konden halen. Na deze “overwinning” leverden we aanzienlijk betere websites en webshops op gezamenlijk. Nadat ik hier bijna vier jaar had gewerkt, werd het tijd voor een nieuwe stap.

De nieuwe stap was binnen een retail organisatie op de E-commerce afdeling in de combinatie Conversie-specialist en Front-end developer. De interesse was in de loop der tijd al voornamelijk richting de optimalisatie uitgegaan, maar doordat ik de technische skills had, konden we onze bevindingen (uit A/B Testen, gebruikersonderzoeken, etc) direct zelf oppakken. Het tempo konden we hierdoor hoog houden. Na een jaar kwam ik een nóg beter passende functie tegen bij een toonaangevend e-commerce bureau, terug naar de bureau-zijde dus. Na een viertal jaren bij dit bedrijf in Rotterdam, een stap gemaakt naar het mooie Breda, de Parel van het Zuiden.

Momenteel al ruim 1,5 jaar werkzaam als Optimization Lead bij Bluebird Day, een onderdeel van Handpicked Agencies, waar ik onze klanten help om hun e-commerce resultaat data-gedreven te optimaliseren.